5 dulciuri care nu trebuie sa-ti lipseasca dintr-un candy bar cu ciocolata

Ciocolata a jucat mult timp un rol important in traditiile de nunta, multe traditii stravechi propunand consumarea unei bauturi pe baza de cacao la ceremonia de nunta. In Europa, se spune ca ciocolata a aparut pentru prima oara in timpul casatoriei lui Anne din Austria si a regelui Ludovic al XIII-lea al Frantei, in anul 1615, cand viitoarea sotie i-a dat regelui drept cadou de nunta ciocolata regala.

Daca iti place ciocolata si doresti sa o incluzi si tu in tratatia invitatilor tai, Irina Elena Apostol,  Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert, iti dezvaluie care sunt principalele dulciuri cu ciocolata care nu trebuie sa lipseasca dintr-un candy-bar cu o astfel de tema.

Trufele de ciocolata

Daca esti pasionat de ciocolata, stii deja cat de delicioase sunt aceste trufe! Cu ciocolata densa in interior si acoperite cu sortimente diferite de fulgi (nuca, migdale, alune sau cocos), trufele de ciocolata sunt absolut minunate si nu trebuie sa lipseasca din niciun candy-bar. Realizate in mod traditional cu un centru dens de ciocolata, pudrate cu cacao, alune sau nuci prajite, acestea se regasesc de obicei in forma sferica, conica sau curbata. Numele lor provine de la forma lor, care seamana cu trufa, o parte comestibila a ciupercilor tuberculoase.

Mousee-ul de ciocolata

Cine nu se da in vant dupa mousse-ul de ciocolata? Dens, gustos si extrem de intens, mousee-ul de ciocolata nu poate sa lipseasca dintr-un candy bar cu ciocolata! Acesta poate avea arome diferite in functie de ceea ce alegi si arata foarte bine langa celelalte dulciuri din aceeasi categorie. Mousse-ul de ciocolata este si foarte atractiv, pentru ca vine in recipiente micute si transparente care te indeamna sa le gusti imediat.

Mini prajituri de ciocolata

Au disparut zilele in care tortul de nunta era singurul dulce din cadrul evenimentului. Din ce in ce mai mult, mini prajiturile au luat locul tortului traditional, iar acestea pot sa vina individual ca si desert, sau se pot regasi in coltul dulce amenajat special pentru invitati. Miresele aleg tot mai multe combinatii de creme si blaturi, astfel mini prajiturile cu ciocolata pot avea crema de cafea, vanilie sau fulgi de cocos.  Puteti opta pentru prajituri cu ravase, astfel fiecare invitat va fi implicat activ in descoperirea dulciurilor si a secretelor lor.

Dulceata de ciocolata

Surprinde-ti invitatii cu un dulce inedit, greu de uitat si absolut de-li-cios! Dulceata de ciocolata este o combinatie de ciocolata alba, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, pasta de alune si frisca naturala!

Felii de portocala trase in ciocolata

Probabil că ai deja cateva dulciuri cu ciocolata preferate si te gandesti la ceea ce ai mai putea alege, pentru o diversitate interesanta. Invitatii tai vor fi tentati sa guste din toate deliciile din coltul dulce, pentru ca arata minunat si par extrem de gustoase. Nnu repeta gusturile si iesi din sfera prajiturilor cu crema alegand felii de portocala trase in ciocolata belgiana. Aromate si fresh, acestea pot fi trase in ciocolata alba sau neagra, dupa cum doresti. Cu siguranta vor fi printre primele la gustat pe lista invitatilor tai.

Indiferent de tematica aleasa, trebuie sa te asiguri ca dulciurile, impreuna cu fata de masa, piesa centrala a mesei si accesoriile formeaza un tot unitar si atrag invitatii sa se uite si sa guste. Amintirile dulci sunt cele care pot transforma orice petrecere intr-una de neuitat pentru invitatii tai!

Te asteptam la cofetaria Art Dessert si pe www.artdessert.ro sa-ti alegi tematica preferata, suntem siguri ca vom reusi sa-ti indeplinim dorintele creative.

 

Comments are closed.