Ce este tortul naked sau tortul dezbrăcat?

Cofetăria are și ea moda ei, la fel ca toate celălalte domenii. Torturile, mai mult ca oricare alt desert, sunt supuse capriciilor și, în mod frecvent, apar modele și compoziții care sunt cerute de toată lumea. Așa a intrat în scenă și tortul naked (sau dezbrăcat), care la început a stârnit tot felul de reacții. Unii dintre clienți au fost entuziasmați de faptul că nu este atât de încărcat, alții au considerat că arată cam neterminat și nu și-ar dori așa ceva. 

Tortul naked nu este îmbrăcat în cremă, astfel că blatul și umplutura se dezvăluie de la prima privire și a apărut pentru prima dată în 2014. Pastry chef Christina Tosi una dintre cele mai faimoase femei cofetar din Statele Unite ale Americii a creat ineditul tort motivând că astfel sunt puse în valoare toate ingredientele. Unele dintre ele nu au niciun pic de cremă sau glazură, altele au un strat foarte fin și neuniform. De cele mai multe ori, blatul acestui tip de tort este de culoare albă, însă poți găsi și variante cu ciocolată. 

Unul dintre principalele motive pentru care poți alege un tort naked este că toți invitații vor vedea umplutura la care ai stat atât de mult timp să te gândești. Textura, culoarea, chiar și aroma cremelor din interior vor face desertul și mai apetisant. 

Cel mai bun moment pentru a alege un tort naked este vara, când temperaturile foarte ridicate vor face glazura să se topească. Cum desertul se servește ultimul riști să ai unul deformat, ceea ce nu este de dorit. Cu un tort naked acest lucru nu se va mai întâmpla. 

Tortul naked este potrivit la evenimentele cu temă rustică sau care sunt organizate în cadru mai restrâns. Un botez intim, o petrecere la curte sau poate o nuntă în stil tradițional sunt cadrul perfect pentru un tort ”dezbrăcat„.