Irina Elena Apostol, speaker la conferința Horeca Next Level

O bună parte din munca unui cofetar o reprezintă participarea la evenimente de profil, fie că sunt ele expoziții, conferințe, show-uri culinare, lansări de carte. La astfel de adunări avem oportunitatea de a ne revedea cu colegii, de a cunoaște oameni noi—cofetari, furnizori, producători, jurnaliști și de a învăța o mulțime de lucruri. 

Vineri, 8 iunie, Irina Elena Apostol a fost invitată ca speaker la o conferință organizată de publicația de specialitate Horeca Insight—Horeca Next Level, Dessert Trends. Acesta este singurul eveniment tip conferință dedicat profesioniștilor ce activează în segmentul cofetării-patiserii-gelaterii-brutării etc. Au avut loc discuții tematice despre cele mai noi tendințe din industria deserturilor, precum și despre oportunitățile de dezvoltare a operatorilor de cofetării-patiserii-gelaterii și a altor concepte ce pun accent pe partea de «răsfăț» a unui meniu. Alături de ea pe scenă au fost Simona Pope de la Cofetăria Alice, Olguța Oana Iliescu de la Horeca School și Ciprian Zobuian. Discuția a fost moderată de jurnalista Carmen Filote Ionescu. În mod evident, s-a discutat despre tendițe și despre modul cum acestea sunt asimilate de piață. Fiecare filtrează trendurile prin prisma planului său de business și a clienților care trec pragul cofetăriilor pe care le conduc. 

Pentru Irina Elena Apostol rămân mereu favorite deserturile clasice la care se întorc și cei care comandă deserturi și torturi de la cofetăria Art Dessert pe care o conduce. Prăjiturile care le amintesc oamenilor de copilărie sunt cele mai cerute. În mod cert unele deserturi sunt asociate cu momente fericite din viață și atunci revin iar și iar în meniul clienților. Evident, este nevoie de progres și de aceea apar ingrediente noi, forme mai moderne sau combinații de texturi și arome inspirate uneori de viața cofetarului, alteori de marii maeștrii francezi care dau tonul modei în ceea ce privește deserturile. 

Un astfel de eveniment este o ocazie bună de a-i asculta și pe ceilalți jucători din piață, pentru că în ultimii ani cofetăria este un domeniu care a crescut extraordinar de mult. Au venit traineri extraordinari de valoroși în România, cofetarii au început să meargă la specializări la școli de renume din întreaga lume. Furnizorii aduc materii prime de calitate, producătorii concep forme și ustensile din ce în ce mai moderne și astfel în vitrinele cofetăriilor deserturile arată apetisante. Chiar și tradiționala amandină, realizată cu ciocolată de calitate premium, cu crème adevărate ajunge să fie un produs premium. 

https://www.facebook.com/horecainsightmagazine/videos/1949561745062242/