Irina Elena Apostol, trainer la Horeca School

Irina Elena Apostol nu este doar proprietara cofetăriei Art Dessert, ci este unul dintre cofetarii care își dorește să contribuie la educarea celor care doresc să pornească o carieră în acest domeniu. Anii de experiență în laborator, dar și cursurile pe care le-a urmat cu traineri de renume din străinătate i-au oferit cunoștințele necesare pentru a sta în spatele catedrei în postura de profesor. 

Irina este senior trainer și master cake decorator. De câțiva ani se implică în procesul de școlarizare a adulților care își doresc să devină cofetari. Nu doar că are ușa laboratorului deschisă pentru cofetarii aspiranți care sunt cu adevărat pasionați de meserie, dar este și trainer colaborator la una dintre cele mai respectate școli de profil Horeca School. 

Anii pe care i-a petrecut în laborator au făcut-o să înțeleagă întreg procesul de producție, iar competițiile la care a participat au pus-o în fața unor provocări care i-au stimulat creativitatea și dorința de a inova. Deși este pasionată de cofetărie în tot ansamblul ei, cel mai mult îi place să decoreze prăjiturile și torturile, iar munca ei în acest domeniu și-a găsit răsplata în premii la concursuri de anvergură. Acum îi învață și pe alții cât de important este ca deserturile pe care le vor pune în vitrină să arate perfect. Un decor executat atent în cele mai mici detalii poate face diferența între două torturi cu o compoziție identică. Zicala ”mâncăm cu ochii” se aplică, poate, cel mai bine, în cofetărie.

Decorarea torturilor presupune multă răbdare, iar această calitate o ajută pe Irina Elena Apostol să facă față și provocărilor aduse de postura de traininer. Meseria de cofetar atrage din ce mai multe persoane, iar la cursurile de la Horeca School vin o mulțime de cursanți atrași în mare parte de dotările de înaltă clasă, dar și de cei care predau. Irina este una dintre preferatele viitorilor cofetari pentru că talentul ei de a transforma o prăjitură într-o operă de artă îl împărtășește fără rețineri celor care doresc să reușească într-un domeniu în care concurența este din ce în ce mai mare. 

Fiecare dintre prăjiturile de la Cofetăria Art Dessert sunt gândite și concepute de Irina Elena Apostol, iar torturile ei sunt recunoscute ca având unul dintre cele mai frumoase designuri.