TOP 3 cele mai bune batoane de ciocolata din intreaga lume

Ce persoana nu adora pe deplin ciocolata? Ei bine, se pare ca aceasta nu este doar ingredientul perfect si de nelipsit in marea majoritate a prajiturilor si a deserturilor, insa reprezinta si in mod independent un produs ce reuseste sa indulceasca chiar si cea mai greu de multumit persoana.

Asadar, in continuare vom prezenta tuturor iubitorilor de dulciuri cele mai faimoase batoane de ciocolata din intreaga lume, renumite pentru aromele deosebite pe care le prezinta intr-o compozitie unicata:

#1. Amedei: oameni din intreaga lume au ramas surprinsi de faptul ca in anul 2012, batonul de ciocolata realizat de Anthony Bourdain a debutat cu un pret de peste 200 $ per kilogram, insa batonul de ciocolata de origine venezueleana Amedei ajunge la suma de peste 320 $ per kilogram.

Cecilia Tessieri, una dintre putine femei din lume ce activeaza in domeniul ciocolatier, a realizat printre cele mai scumpe ciocolate de pe intregul glob pamantesc. Inca de la startul sau in anul 1990, brandul toscan a realizat o briosa in Dubai la valoarea de 27 000 $.

Tessieri a creat, de asemenea si o linie absolut eclectica de praline, mai precis bomboanele umplute cu ciocolata, ce au inspirat-o din acel moment sa se indrepte spre aceasta afacere din domeniul ciocolatier, precum si batoane din acest ingredient, ce poarta denumirea de Cru Madagascar Extra Dark Chocolate sau Chuao Bar. Totusi, produsele ce poarta amprenta Tessieri nu sunt deloc recomandate persoanelor interesate de aspecte financiare!

#2. Leonidas: aceasta linie de ciocolata a inceput datorita unei povesti de dragoste internationala. La scurt timp dupa ce a debutat cu linia sa castigatoare de praline la Targul International din Bruxelles, in 1910, Leonidas Kestekides – de origine greco-american, s-a indragostit de o localnica belgiana si si-a deschis o ceainarie in Gent. Dupa ce pralinele sale au castigat inca o data locul intai la Targul International din Gent, in 1913, Leonidas a inceput sa vanda ciocolate la ghiseul ceainariei sale, ca mai apoi sa se extinda in toate locatiile de acest tip din Bruxelles si Blankenberge.

La ora actuala, Leonidas vinde ciocolata in peste 1500 de locatii din intreaga lume, insa acel brand, recunoscut international, merge pe principiul „democratiei in ciocolata”, acesta fiind si motto-ul lor, traducandu-se prin faptul ca nu doar bogatii merita sa se bucure de produsele inalt calitative. Iubitorii de ciocolata cu siguranta vor aprecia batonul sau de ciocolata Tablette Noir.

#3. Bovetti: Ciocolata de top din punct de vedere calitativa ce are provenienta africana? Ciocolata cu coriandru si chimen dulce? Totul a inceput atunci cand ciocolatierul italian Valter Bovetti s-a mutat in Aubazine, Franta, in 1994, pentru a debuta cu marca sa de bomboane din ciocolata sub forma cuielor si a diverselor unelte.

In 2006, Bovetti impreuna cu alti cinci creatori de ciocolata au vizitat insula africana Sao Tome, denumita si „insula de ciocolata”, inspirandu-i sa fondeze o asociatie comerciala echitabila numita Roca Cacao. Organizatia a cumparat echipament de recoltare pentru acoperirea unui numar de 12 plantatii, precum si a sustinut plata a 120 de angajati. Toate boabele ce provin de pe aceste plantatii, mai precis locul primei plantatii de cacao din Africa, sunt de fapt componente ale batonului de ciocolata Bovetti, denumit Single Origin.

La ora actuala, compania lui Bovetti realizeaza o colectie pe cat se poate de impresionanta, de peste 150 de tipuri diferite de batoane de ciocolata, oferind o varietate de ingrediente, precum sunt petalele de ghimbir si levantica sau cele mai aventuroase, rosii uscate si chili. Printre alte produse dulci si deosebit de savuroase se numara si ciocolata Aperitif, ce contine fenicul acoperit cu ciocolata, seminte de anason, coriandru, mustar si rozmarin.

Asadar, ciocolata va ramane mereu in topul preferatelor noastre, prin mainile dibace ale creatorilor reusind sa ne surprinda de fiecare data placut, indiferent ca este vorba despre ciocolata in calitate de ingredient in arta cofetariei sau despre produs individual.

Comments are closed.