Tortul de nunta – 5 idei care au prins anul acesta

In timp ce prajiturile micute, cupcakes sau placintele dulci au Inceput sa isi faca aparitia in cadrul a tot mai multe nunti, multe cupluri inca aleg sa ramana la ,,clasicul” tort. Insa a pastra traditia nu inseamna ca momentul tortului trebuie sa fie plitisitor, ba, din contra! Iata cele mai interesante 7 idei de tort care au prins anul acesta si care transforma orice moment al tortului intr-unul magic, direct de la Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert.

Tortul fara glazura

Vechea zicala ”interiorul conteaza” se aplica cu siguranta acestui trend de tort! Nu te simti rusinata atunci candte gandesti ac acest tort este…,,dezbracat”. El nu este dezbracat, ci doar ii lipseste glazura!

In loc sa acorde tortului un aspect inghetat, acoperind exteriorul cu straturi groase de fondant sau martipan, multi cofetari aduga o umplutura delicioasa intre blaturile tortului si lasa straturile expuse pentru un aspect proaspat si delicios!

Atunci cand a luat nastere acest model de tort, multe mirese s-au speriat un pic de aspectul nefinisat. Insa, cofetarii cu experienta si-au testat creativitatea si au oferit acestor torturi finisari care mai de care mai interesante, stilul a fost rafinat iar decorul a fost pus pe primul loc dupa savoare.

Daca nu sunteti fan al glazurii sau daca iubiti vibratia rustica a acestor torturi fara glazura, puteti lucra impreuna cu cofetarul dumneavoastra pentru a obtine un tort care sa fie conform personalitatii dumneavoastra. Aceste torturi se pot decora cu flori naturale si fructe proaspete pentru un decor fresh si natural de mare efect!

Tortul cu trandafiri

Torturile cu decoruri de zahar in forma de trandafiri au fost la mare cautare si in acest an. Rozetele create din trandafiri texturati din pasta de zahar adauga tortului o dimensiune unica, luxurianta, fara a-I lua din eleganta. Un sfat ar consta in alegerea culorii. Alege trandafiri albi, bej, fildes sau nuante foarte subtire. Echilibrati stratul texturat cu alte straturi diferite pentru ca ochiul sa nu ramana blocat pe un singur nivel.

Tortul cu accente metalice

Un tort simplu poate deveni atractia serii printr-un singur element cheie: accentul metalic. O tendinta ce vine dinspre lumea modei, glazura metalica devine o cerinta tot mai frecventa – mai ales daca mireasa poarta ea insasi accesorii metalice. Torturile de nunta sunt cu adevarat menite sa ia un indiciu de la rochia de nunta a miresei. Unele mirese, de exemplu, au același model de dantela pe rochia lor, reflectata in fondantul taiat cu laser al prajiturii lor.

Tortul cu arome si ingrediente naturale

In timp ce multi inca prefera torturile cu arome de bomboane colorate, tot mai multe cupluri devin interesate de ceea ce este in interiorul tortului. Astfel, se indreapta tot mai mult spre alegerea unor ingrediente naturale, compozitii fara zahar si arome naturale. Tendința pentru productia locala si ecologica incepe sa isi faca simtita prezenta si in sectorul torturilor de nunta. Torturile incep sa contina tot mai multa umplutura cu gem organic si fructe proaspete.

Tortul cu dantela

De la revenirea rochiei de mireasa in trend, tortul s-a transformat intr-o piesa cu modele frumoase, care amintesc de cele mai frumoase rochii de dantela. Multe mirese cauta modele de dantela pe tort care sa fie asemanatoare cu modelele de dantela de pe rochia pe care o poarta, de la cateva butoane simple facute cu zahar, pana la fildes si aplicatii de dantela cu fondant alb infasurate in jurul fiecarui nivel. Aceasta tendinta are legatura cu textura si functioneaza cel mai bine cu umbre de lumină si un contrast mic de culoare.

Inainte de a alege tortul ideal pentru petrecerea nuntii tale, pune o foaie de hartie tema petrecerii si culorile dominante, ca alegerea ta sa devina mai usoara. Gandeste-te care sunt aromele preferate ale tale si ale partenerului tau si colaboreaza cu cofetarul pentru a da viata celui mai frumos vis!

Cu o experienta de peste 15 ani ca si cofetar si decorator, Irina Elena Apostol este persoana care a reusit sa transforme intr-o adevarata arta maiestria de a prepara prajiuri. Dupa urmarea cursurilor a doua facultati cu profil economic si juridic, Irina Elena Apostol s-a reintors la prima ei iubire: cofetaria.

Continuandu-si studiile in aceasta arie, fiind recunoscuta si premiata si obtinand diplome la concursuri de specialitate, Irina Elena Apostol a fost aleasa in 2015 Ambasador Modecor (Modecor Italia este unul dintre cei mai mari producatori de ustensile, decoruri si materii prime pentru cofetarie) in Romania, urmand ca impreuna cu specialistii italieni sa sustina cursuri de profil si sa prezinte inovatiile si produsele de top ale acestora.

Premiul I GastroPan – Tortul anului 2013 si 2014;

Premiul de Excelenta GastroPan – Creatie artisitica in pasta de zahar 2014;

Locul 1 la sectiunea gust la Maratonul cofetariilor organizat de Callebaut si Marathon Distribution – 2015;

Si pentru ca isi doreste ca aceasta pasiune pentru frumos sa fie transmisa mai departe, a absolvit cu succes si cursurile de calificare ca Formator, putand astfel sa organizeze sesiuni de training pentru cei ce vor sa afle secretele acestei afaceri dulci. Cu toate acestea, adevarata sa carte de vizita sunt prajiturile si torturile pregatite zi de zi asa ca va invitam la cofetarie sa descoperiti gustul deserturilor sale !

Pentru o oferta personalizata, ne puteti contacta la 0722195942/0213100464 sau ne puteti trimite un email la office@artdessert.ro.

Comments are closed.